Budapest I. Kerületi Szilágyi Erzsébet Gimnázium

1016 Budapest, Mészáros u. 5-7. | +36-1-225-7055/Központ, +36-1-225-1845/Tanári, +36-1-225-1846/Kistanári | http://www.szegbp.sulinet.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Iskolánk névadója híres uralkodónk, Mátyás király édesanyja. Nevét 1922-től viseli a gimnázium. A legendás történet szerint Szilágyi Erzsébet egy holló segítségével küldött levelet a prágai börtönben sínylődő Mátyásnak - ezért szerepel iskolánk címerében a levelet tartó holló. (A holló Mátyás címermadara volt.)

Gimnáziumunk 1963-ban, elsőként az országban, UNESCO iskola lett, és megindult a diákcsere-program Franciaországgal, majd Olaszországgal. Máig folyamatos a kapcsolatunk a németországi Heiligenhaus iskolájával. Számos külföldi utazást szervezünk, az említett országokon kívül Angliába, Spanyolországba, valamint Közép-Európa nevezetes városaiba: Pozsonyba, Prágába, Kolozsvárra. Testvériskolánk a kolozsvári Báthory Líceum; a két intézmény tanárai és diákjai osztálykirándulások keretében kölcsönösen látogatják egymást.

A Szilágyi 1993-ban térhetett vissza a nyolcosztályos gimnáziumi képzési rendszerhez. Ez lehetővé teszi egyéni pedagógiai programunk megvalósítását, melyben kitüntetett szerepe van a nyelvoktatásnak. Öt élő nyelvet oktatunk: angolt, spanyolt, németet, olaszt, franciát, továbbá a klasszikus gimnáziumi hagyományok jegyében latint. Magas óraszámban tanítunk testnevelést, a 9-10. évfolyamon pedig humán vagy reál tagozatra lehet jelentkezni.

További információk:

Wifi:nincs

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-225-7055/Központ, +36-1-225-1845/Tanári, +36-1-225-1846/Kistanári
Email:szeg@szegbp.sulinet.hu
Honlap:http://www.szegbp.sulinet.hu
Facebook:https://www.facebook.com/szegbp
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek