Budapest I. Kerületi Batthyány Lajos Általános Iskola

1015 Budapest, Batthyány u. 8. | +36-1-201-6282 | http://www.batyi.hu
Desktop

Iskolánk 1872 októberében kezdte meg működését 2 tanárral és 7 tanulóval, mint Buda első középfokú leányiskolája. Az iskola alapítása Eötvös Józsefnek, a kiegyezést követő kultuszminiszternek nevéhez kapcsolódó 1868. évi népiskolai törvényhez kapcsolódik, amely a közoktatás megreformálásának részeként azt a hiányt is pótolni kívánta, amely szerint nincsen a fővárosban, nincsen széles e hazában a leányok szellemi képzésére iskola. A polgári leányiskola célja Bohus Rezsőnek, iskolánk első igazgatójának megfogalmazása szerint, hogy a növendékeket nagyobb mérvű hasznos ismeretekben is (ezek: női kézimunka, szabadkézi rajz, de könyvvitel és háztartástan is) jelesen kiművelve úgy készítsük fel az életre, hogy később ne csak női hivatásuknak felehessenek meg kellően, hanem, ha a sor úgy hozná magával, az itt nyert ismeretekkel magukat önállóan és illendő módon eltartani is képesek legyenek.

Az I. kerületi általános iskolák felvételi körzetei

További információk:

Wifi:nincs

Kapcsolat:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek