Várfok Galéria

1012 Budapest, Várfok u. 11. | +36-1-213-5155, +36-30-562-2772 | http://www.varfok-galeria.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Várfok Galéria az ’89-es politikai változásokat követően az egyik legelsőként alakult, máig folyamatosan működő magánalapítású kortárs művészetet bemutató galéria.

A galériákra vonatkozó nemzetközi követelményrendszer képviseletével, a minőségi képzőművészet interpretálásával programgalériaként működik. 1990-es fennállása óta kialakult a galériával hosszabb távon együttműködő művészek köre, akik közül a legtöbbeket exkluzív szerződés köt a galériához. A Várfok Galériára kezdetben igen határozott, groteszk-frivol hangvétel volt jellemző a kiállító művészek – feLugossy László, Bukta Imre, Gerber Pál, Kungl György, Szurcsik József, Roskó Gábor – jóvoltából. Később a kortárs magyar képzőművészet meghatározó alakjai – Nádler István, Szirtes János, Koncz András, Fehér László, El Kazovszkij – is együttműködnek a galériával. A Galéria ezidáig közel hatvan művésznek rendezett egyéni kiállítást, mellyel egyetemben napjainkra kialakult az a 23 névből álló művészgárda, amelynek rendszeres munkabemutatót biztosít. Ezt a művészkört egészíti ki az a főleg fiatal, pályakezdő alkotókból – olykor pedig vendégművészekből - álló tehetséges csapat, kiknek munkái a Várfok Project Room kiállításainak tematikáját meghatározzák.

A Várfok Galéria programjában konzekvensen ragaszkodik a kortárs magyar képzőművészet fontos értékeinek bemutatásához, izgalmasnak ítélt vonulatainak megjelenítéséhez. Szigorúan kortárs művészeti profiljával, érték-centrikus szemléletével igyekszik elősegíteni új műalkotások létrejöttét és jelenlétét a kortárs művészeti piacon. A galériákban bemutatott művészek többnyire a magyarországi neoavantgárd második nemzedékéhez tartoznak, illetve történeti jelentőségű magyar és nemzetközi művészeti irányzatokhoz kapcsolódnak.

Nyitvatartás:

Kedd11.00 – 18.00
Szerda11.00 – 18.00
Csütörtök11.00 – 18.00
Péntek11.00 – 18.00
Szombat11.00 – 18.00

Hétfőn és vasárnap zárva.

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-213-5155, +36-30-562-2772
Email:galeria@varfok-galeria.hu
Honlap:http://www.varfok-galeria.hu
Facebook:https://www.facebook.com/varfok
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek