Középkori Zsidó Imaház

1014 Budapest, Táncsics Mihály u. 26. | +36-1-267-5746 | http://www.btm.hu, http://zsido.com

Oszd meg másokkal!

Desktop

A budavári Táncsics Mihály utca 26. sz. lakóházának földszintjén látható a budai zsidóság későközépkori és török kori lakónegyedének - az egykori Zsidó utcának - a XIV. század végén épült imaháza. A déli oldalán gótikus pillérrel osztott, az északi oldalon a nők egykori imahelyének keretes ablakát őrző boltozott imaterem 1964-ben, az épület műemléki kutatása során került feltárásra majd azt követően helyreállításra.

Az imaház a Budapesti Történeti Múzeum tulajdonába került, és sokáig kizárólag kiállítótérként működött. 2016-ban az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) megegyezett a múzeummal és az önkormányzattal, hogy a helyiségben – 400 év után – újraindítják a vallási és közösségi életet.

2018. szeptember 6-án 18 órakor került sor a budavári zsinagóga újjáavatására. A zsinagóga megőrzi muzeális funkcióját is, a Budapesti Történeti Múzeum kiállítása továbbra is látogatható a nagyközönség számára.

Nyitvatartás:

2018. szeptember 7-étől új nyitvatartási rend lépett életbe.

Nyitvatartás:

  • Május 1. - október 31. között szerdától vasárnapig: 10-18
  • November 1. – április 30. között szerdától vasárnapig: 10-14

Hétfőn és kedden zárva.

Imaidő:

  • Péntek este ill. ünnepek előeste áprilistól - októberig: 19 ill. 18 órától
  • Szombat délelőtt és ünnepekkor novembertől márciusig: 10 órától

További információk:

Parkolási megjegyzés:A vár területére gépkocsival csak engedéllyel lehet behajtani. Parkolási tudnivalók a várban: http://www.budavarikapu.hu/index.php/hu/budai-var/latogatas-a-varban
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek