Oszd meg másokkal!

Desktop

A régi budai városháza épülete Bölcs Vár néven, a Pallas Athéné Domus Sapientiae Alapítvány értékmentő munkájának köszönhetően oktatási és közösségi térként újult meg. Az alapítvány célja, hogy az újjászülető épület széles körű tudományos és kulturális programok helyszíne legyen. A változatos események megrendezése mellett oktatási tevékenységnek is otthont ad, amely lehetőséget teremt arra, hogy a Bölcs Vár tudományos és szakmai központtá váljon.

A Pallas Athéné Domus Sapientiae Alapítvány fő célkitűzése a közgazdasági és társadalomtudományi élet, valamint a felsőoktatási intézmények szakmai tevékenységének támogatása, továbbá Magyarország nemzetközi oktatási és kutatási együttműködéseinek erősítése. Mindezek megvalósítása érdekében az Alapítvány számos nyilvános pályázati lehetőséget hirdet meg és szakmai együttműködéseket indít.

A Bölcs Vár épületegyüttes kialakítása lehetővé teszi, hogy szintjeit egymástól függetlenül hasznosítsák, ezáltal sokrétű funkcióval rendelkezik. A földszinten a lefedett udvarokban a vendéglátóipari egységek, az utcára nyíló épületrészekben könyvesbolt foglal helyet, és az alagsorban pedig épülettörténeti kiállítással összekapcsolt pincehelyiségek található. Az épület ezen területei a látogatók előtt nyitva állnak, legyen szó egy kávézásról, egy ebédről, vagy akár csendes olvasgatásról.

Az épület működésének fókuszában a tudományos munka áll. A Bölcs Vár felső szintjein előadótermek, szemináriumi szobák, kutatóterek kaptak helyet.

További információk:

Parkolási megjegyzés:A vár területére gépkocsival csak engedéllyel lehet behajtani. Parkolási tudnivalók a várban: http://www.budavarikapu.hu/index.php/hu/budai-var/latogatas-a-varban

Kapcsolat:

Kapcsolattartó:Pallas Athéné Alapítványok
Email:info@bolcsvar.hu
Honlap:http://bolcsvar.hu
Facebook:https://www.facebook.com/pallasathenealapitvanyok
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek