Még jó ideig nem költözhet a Belügyminisztérium a Várba, nincs kivitelező

Desktop
Kép: Google maps
Kép: Google maps

Papírforma szerint már vagy másfél éve a Várban kéne működnie a Belügyminisztériumnak. Az Országház utca 28-32., illetve Úri utca 49-51. számú, hatalmas ingatlanegyüttesben - ez (azaz ennek egy része) volt eredetileg a budai országház, aztán a helytartótanács használta, és végül, még a II. világháború előtt a Belügyminisztérium. 

A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint, melyet a Menedzserfórumnak küldött meg:

"Az Országház utca - Úri utcai épületegyüttes kiviteli tervei elkészültek. A beruházás lebonyolítója, a BMSK Zrt. közbeszerzési eljárást indított a kivitelező kiválasztására, amely eredménytelen lett, mivel a kivitelezésre nem érkezett ajánlat. Időközben a Kormány döntött a Nándor u 5-7. számú épület elbontásáról. Mivel ez az épület is a Belügyminisztérium jövőbeni elhelyezését biztosította volna, így az ebbe tervezett funkciókat is az ÓÚÉ-ben kell kialakítani. A beruházással kapcsolatban 2019-ben válaszadásunkig nem történt kifizetés, 2020-ra vonatkozóan pedig jelenleg nem áll fenn szerződéses kötelezettség."

Szóval, a minisztérium még pár évig biztoan marad a pesti Duna-parton.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek