Kérjük vissza a Duna-partot: kerékpáros felvonulás

Oszd meg másokkal!

Desktop

Minden budapesti sétálós, ücsörgős, zöld, Duna-illatú rakpartjaiért tekernek jövő szombaton.

Régóta szeretnék a budapestiek visszakapni a Duna partját, amit az autóforgalom és parkolók választanak el a várostól. A világ egyik legmenőbb köztere lehetne a vízparton, írják a szervezők.

Nemrég újra is tervezték a pesti rakpartot, sajnos kerékpársávok nélkül. A fejlesztésről több mint egy éve nem hallani, úgyhogy mi most újra elővesszük a témát. A hamarosan megépülő déli Galvani-híddal, sőt az M0-ás pár éven belüli körbeérésével tényleg minden kifogás elhárul a belvárosi forgalomcsillapítás elől.

Olyan Duna-partot szeretnénk, ahol kényelmesen lehet sétálni és bringázni. Ezt szabadon használható terek, a teljes hosszon bringasávok segítik, a mindennapos biciklis ingázás egyik főútvonala is lehetne. A közlekedés mellett legyen hely leülni és játszani, enni-inni, napozni vagy árnyékban pihenni. Megcsináljuk?

Szeptember 22. szombat délután (a nemzetközi Autómentes Napon) bringás felvonulást tartunk a bicikli- és gyalogosbarát rakpartért. 
Találkozzunk délután 5-kor a pesti alsó rakpart északi végén, a Dráva utca és a Moszkva sétány találkozásánál. Végigtekerünk a rakparton, és a Bálna alatti Nehru-partra érkezünk.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?