Egy autó áráért válaszol a budavári önkormányzat a lakásbérlésekkel kapcsolatos adatigénylésre

Oszd meg másokkal!

Desktop
Budavári hangulatkép a Magyar Nemzet fotóján
Budavári hangulatkép a Magyar Nemzet fotóján

Meg szerette volna tudni a budavári bérlakás-vagyonnal való gazdálkodás részleteit a Magyar Nemzet, de kiderült, az önkormányzat pénzt kér ezért. Furán hangzik, de minden további nélkül megteheti.

A lap azt kérte – egyáltalán nem függetlenül attól, hogy nemrég kiderült, Nagy Tamás Gábor kedvező áron bérel lakást az általa vezetett városrésztől – a Budavári Önkormányzattól többek közt, közölje, összesen hány önkormányzati bérlakása van a kerületnek, mekkora méretűek, és mekkora havi bérleti díjért hasznosítja őket. Kérték azt is, hogy a jelenleg is érvényes bérleti szerződések másolatát – anonimizálva – küldje meg.

Nagy Teodóra jegyző válaszában az szerepelt: a szerződések anonim formában való megküldése a „hivatal alaptevékenységének ellátásához szükséges munkaerőforrás aránytalan mértékű igénybevételével jár”. Mivel mintegy 1500 bérleti szerződésről van szó, amelyet az irattárból kiemelni, anonimizálni és beszkennelni a kollégája számára 1470 munkaórába kerülne, s ezért csaknem hárommillió forint költségtérítést kérnek.

A dolog furán hangzik, de erre már egy ideje lehetősége van az adatgazdáknak. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke, Péterfalvi Attila azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy kormányhatározat ad lehetőséget arra, hogy aránytalan munkaerő-ráfordítás esetén pénzt kérjen a hivatal. Azt azonban igazolnia kell az önkormányzatnak, valóban annyi időt vesz-e igénybe a válaszadás, amennyit a levélben közöltek.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek