Nem lesz sufnituning a Vár átalakítása

Oszd meg másokkal!

Desktop

Az év végén újabb majdnem négymilliárd forint elköltéséről döntött a kormány a Miniszterelnökségnek helyt adó karmelita kolostorral kapcsolatban. Egy kormányhatározat szerint ezt az összeget az épület "egyedi belsőépítészeti kialakítására" fordítják. Az erről beszámoló HVG szerint mindez Orbán Viktor hat teremből álló dolgozószobájának berendezését fedezi majd. A lap úgy tudja, elvetették, hogy replikákkal rendezzék be a helyiségeket, a reformkort megidéző biedermeier stílusúnak megálmodott belső darabjait így külföldi aukciókon kell beszerezni.

A híradásra reagálva Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a Magyar Nemzet cikke szerint azt mondta, Orbán Viktor dolgozószobáját Tisza István korábbi miniszterelnök „közismerten puritán berendezésű”, ma Debrecenben található dolgozószobai bútorainak másolataival rendezik be, így „semmilyen különleges beruházásra nincsen szükség”. A négymilliárdos összegről azonban nem ejtett szót.

A karmelita kolostor átalakítására, ha lehet követni az összegeket, előbb 21 milliárd forintot szántak a beruházásra, ehhez jött 1 milliárd műtárgyvásárlásra, majd a most említett közel négymilliárd forint. Ez összesen 26 milliárd forintnak tűnik.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek