MTI vs. OSZK: avagy akkor most költözik a könyvtár vagy sem

Oszd meg másokkal!

Desktop
Ez itt egy Mátyás király Corvinái közül, fotó: mult-kor.hu
Ez itt egy Mátyás király Corvinái közül, fotó: mult-kor.hu

Kedden (május 14-én) pontosan déli 12 órakor jelent meg az MTI közleménye (tulajdonképpen egy leginkább informatikai, de mindenféleképpen hatalmas projekt, a Magyar Nemzeti Névtér sajtótájékoztatójáról tudósítottak. Majd erről is írunk, hiszen azt mondják, a Wikipédiát is túlszárnyalja majd.)

Így jelent meg szó szerint: "A sajtótájékoztatón Tüske László, az OSZK főigazgatója kiemelte: 2014-ben kezdték el tervezni az OSZK "kettős költözését", amely egyrészt a digitális átállást, másrészt a könyvtár új épületének megtalálását tűzte ki célul. Az OSZK a Budavári Palota F épületéből a Kilián-laktanyában kialakított új könyvtárba költözik át, valamint folyamatban van egy archivális raktár tervezése is Piliscsabán".

Azóta megérkezett a legfrissebb cáfolat is, az igaz, ezt már csak az Index kapta meg, miután gyorsan közzé tette az MTI infóit.

Így szól: "A téves tájékoztatásokkal ellentétben 2019. május 14-én, a Magyar  Nemzeti Névtér bemutatásáról, illetve az Országos Széchényi Könyvtár  informatikai fejlesztéseiről szóló szakmai és sajtónyilvános esemény köszöntő szavaiban Dr. Tüske László, az OSZK főigazgatója nem jelentette be a nemzeti könyvtár költözését." Az intézmény állítása szerint a költözés a Kilián- (Mária Terézia-) laktanyába csupán az egyik szóban forgó lehetőség, amiről nincs kormányzati döntés."

Ez nagyon úgy fest, hogy úgyis mindig a pletykákat csiripelő verebeknek van a végén igaza, és az Országos Széchényi Könyvtár a Kilián laktanyába költözik. Legfeljebb a pontos idő és az aláírt papírköteg hiányzik egyelőre.

Meg a laktanya megfelelő átalakítása, meg ugye a raktár megépítése Piliscsabán. Vagy akárhol.

Tényleg, és akkor mi lesz a Várban a könyvtár helyén? 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?