Hogyan kerülnek Habsburgok a Várba? Hát lakáscserével

Oszd meg másokkal!

Desktop
Képrészlet: HU_BFL_XV_19_c_11
Képrészlet: HU_BFL_XV_19_c_11

Tele volt a héten a sajtó a hírekkel, hogy önkormányzati bérlakásban (szóval olcsón, nagyon olcsón, pontosabban havi hetvenegyezer forint bérleti díjat fizetve) lakik Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg a budai Várban.

Itt van például az egyik cikk erről (és azért ezt emeljük ki, mert a 24.hu választ is kapott az önkormányzattól): 

„A Budavári Önkormányzatnak semmilyen befolyása nem volt Habsburg-Lotharingiai Mihály lakásbérleti jogviszonyára, a bérleti joghoz magánforgalomban, cserével jutott hozzá. A Lakástörvény alapján a mindenkori bérlő az önkormányzati lakás bérleti jogát másik ingatlan bérleti vagy tulajdonjogára elcserélheti, ebbe az önkormányzatnak érdemi beleszólása nincs. Az I. kerületi bérlakások bérleti díját – mely lényegi különbséget nem mutat a többi fővárosi kerületi bérlakás díjához képest – jogszabály határozza meg, ami minden bérlőre egyformán érvényes. A kerületben egyébként lakásbérleti jogviszonyt csere vagy pályázat útján lehet létesíteni. A pályázati eljárás során a döntés nem polgármesteri, hanem bizottsági és képviselő-testületi hatáskörbe tartozik.”

A fenti képen a(z akkor) Marx téri könyvespavilon, és mellette a FIK - ha még valaki emlékszik rá - hirdetőtáblája, ahol lakáscsere-lehetőségeket lehetett böngészni. Leginkább társbérletből-társbérletbe.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?