Főpolgármester-választás: íme Horváth Csaba programja!

Desktop

Budapest baloldali főpolgármester-jelöltségéért két jelölt, Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke és Zugló polgármestere, valamint Horváth Csaba, az MSZP alelnöke és fővárosi frakcióvezetője mérkőzik meg egymással. Január 28-tól február 3-ig előválasztást tartanak közöttük.

Íme Horváth Csaba programja:

"Azért akarok Budapest főpolgármestere lenni, amiért nyolc évvel ezelőtt kerületi polgármester: mert hiszek abban, hogy tudok olyat adni a budapestieknek, amitől jobb lesz itt élni. 

Programom a Szabadság városának programja. Budapest, a szabadság városa teljes egészében barátságos, biztonságos és zöld várossá váljék.

Barátságos várossá, mert nyitott az új, friss gondolatokra; toleráns és befogadó; mert itt minden a városért munkálkodni kész ember, szervezet és irányzat otthonra lelhet.

Biztonságos várossá, ahol nem a bakancsok dübörgése, hanem a mindenütt jelenlevő, polgárbarát rendőrség és a budapestiek közösségi normarendszere tartja fenn a rendet.

Zöld várossá, mert sok benne a zöldterület, a növény, a virág, mert tiszta és gondozott, a gyalogosok és kerékpárosok, valamint a tiszta, kényelmes és környezetbarát közösségi közlekedési eszközök élveznek benne elsőbbséget.

A célkitűzéseknek megfelelő elképzeléseim tára hat témakörre bontható, a szabadság hatféle megközelítését tartalmazza.

Politikai korszakokon átívelő programot kínálok a budapestieknek és Budapest vendégeinek, melynek fókuszában a polgárok mindenkori érdekeinek érvényesítése áll. Céljaimat és a feladatokat tehát nem választási ciklusra vonatkozóan, hanem egy folyamat részeként fogalmazom meg.

A Szabadság városa programjának fejezetei:

I. A KULTÚRA VÁROSA – olyan szellemi központ, amely őrzi és mindenki számára hozzáférhetővé teszi tudományos, kulturális értékeinket, egyszersmind elősegíti az értékteremtést, új értékek születését – ide tartozik a formális és informális tanulás lehetőségeinek biztosítása, vagyis az oktatás és művelődés csakúgy, mint az innovatív tudományos közélet és Budapest végtelenül gazdag, színes kulturális élete.

II. A ZÖLD BUDAPEST – a szabadság fizikai feltétele, a valódi közösségi tér megteremtésének, az egészségesebb, kiegyensúlyozottabb és boldogabb élet biztosítéka; mely a közösségi város megalakításában és fenntartásában érdekelt városvezetőt és öntudatos polgárokat feltételez, akik maguk is hozzájárulnak életminőségük javításához.

III. A KÖZÖSSÉGI VÁROS – a szolidaritás, a biztonság, az esélyegyenlőség, az egymásra figyelés városa, a polgárok városvezetővel kötött koalícióján alapuló szabad társulások helye, ahol a közszolga – legyen az városi hivatalnok, rendőr vagy segítő szolgálat tagja – szolgálatként fogja föl munkáját, és ahol a városlakók és szerveződéseik közvetlenül is részt vesznek a döntésekben, amely részvételt a város a szerveződések támogatásával és infókommunikációs rendszerrel is.

IV. A JÖVŐ VÁROSA – megbízhatóan és kiszámíthatóan fejlődik és polgárai magától értetődően részesei alakításának; büszkék tradícióira, értékeire, szellemi, természeti és épített környezetére; itt komoly városirányítási rendszer alakul és működik, segítségével lehetőség nyílik minden polgár életminőségének javítására.

V. AZ EGÉSZSÉGES VÁROS – korszerű egészségügyi ellátást és az egészséges életmódhoz, a sportoláshoz megfelelő kereteket, lehetőségeket biztosító város, melynek vezetője komplex módon fogja föl az egészségügyet és a betegség megelőzésére teszi a hangsúlyt, polgárai pedig felelősen gondoskodnak egészségük megóvásáról.

VI. VENDÉGLÁTÓ VÁROS – amelynek idegenforgalmát tudományos, kulturális, művészeti és szellemi élete ugyanúgy meghatározza, mint természeti és épített öröksége, kávéházai, fürdői, gyönyörű sugárútjai és kellemes kertvárosi részei… valamint a vendégszerető budapesti polgárok" - olvashatjuk a politikus oldalán.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?