Gulyás Mártonék elfoglalták a Pest-Buda éttermet

Oszd meg másokkal!

fotó: Index.hu

Korábbi cikkek a témában:

A Közös Ország Mozgalom és a Város Mindenkié aktivistái elfoglalták a Budai Várban lévő Pest-Buda éttermet vasárnap kora délután – adta hírül az Index.

Ahogy arról mi is többször beszámoltunk, a Zsidai csoport bérli az ingatlant az önkormányzattól - a HVG szerint mindössze havi 126 ezer forintért -, melyben kialakították a Pest Buda Hotel luxus apartmanjait, melyben egyetlen éjszakára 88 ezer forintért lehet megszállni.

Az aktivisták szerint ezzel "a közvagyont magáncélú profitszerzésre használhatják", ezért döntöttek az étterem elfoglalása mellett.

Az Index helyszínen lévő tudósítója elmondta: nagyjából húsz aktivista van most az étteremben, köztük van Gulyás Márton is.

Az étterem dolgozói kihívták a rendőrséget, akik azonban nem tudnak intézkedni, mert nem történt jogsértés, hiszen az aktivisták csak egy étterembe mentek be. A rendőrök szerint az nem szabálysértés, ha egy éttermet nem akar valaki elhagyni.

A Zsidai csoport közleményt adott ki, melyben azt írják: „azzal, hogy a tüntetők elfoglalták az éttermet és nem rendeltetésszerűen használják, azaz nem fogyasztanak, szabálysértést követnek el, mert egy éttermet nem foglalhatnak el - különös tekintettel arra, hogy fizető vendégeket kellett elküldenünk ez idő alatt.”

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek