Nem a szoba drága, a bérleti díj kevés

Oszd meg másokkal!

Desktop
Fotó: pest-buda.com
Fotó: pest-buda.com

Nem első alkalommal kerül szóba, hogy a Pest-Buda Boutique Hotel tulajdonosa nagyon keveset fizet az épület bérleti díjaként a kerületi önkormányzatnak.

Most Juhász Péter, az Együtt elnöke tett egy próbát, és vendégként töltött ott egy éjszakát, a tetőtérben lévő szobában, kicsengetve a 99 000 forintnyi szállásdíjat.

„Próbát tettünk, hogy mennyit kereshetnek ezen az üzleten, mert üzleti haszonért értékesítik tovább az önkormányzati lakásokat. Kivettük az egyik lakrészt, ami 99 ezer forintba került, tehát majdnem annyiba, mint amit az egész épületért fizetnek"– fogalmazott Juhász az Indexnek . Szerinte Zsidai cége borzalmas drágán értékesíti tovább az ingatlan egyes részeit, amit az önkormányzattól havonta 126 ezerért bérel. Juhász bejelentette, hogy hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz.

Még augusztusban rákérdeztek: „akkor a budavári jegyző azt mondta, a hotelt bérlő cég vállalta, hogy saját költségén elvégezi az önkormányzati tulajdonú műemlék épület felújítását. Ehhez akkor a képviselő-testület hozzájárult.”

A felújítás tényleg meg is történt, ezzel megmentve egy teljes mértékben romlásnak indult műemlék épületet, a felújítás előtti és jelenlegi állapotát összemérve nem két filléres beruházás volt.

Igazából az is lehetne a kérdés, mekkora összeget „lakhat le” a felújításból a bérlő?

Butik hotelnek általában a pár szobás (ez Amerikában persze száznál kevesebbet jelent), különleges környezetben lévő, különlegesen kialakított, a kényesebb vendégek egyedi igényeit is kielégíteni tudó szállodákat nevezünk. Egy nem egészen háromszáz eurós szobaár csak nekünk lehet megdöbbentő, ha ki akarnánk fizetni.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek