Szmogriadó van Budapesten!

Oszd meg másokkal!

Desktop
Budapest szmogtérképe, hétfőn 11.30-kor (forrás: Időkép)

Már hat településen - köztük a fővárosban - veszélyes, tizenkét helyen pedig egészségtelen a levegő magas szálló por (PM10) koncentráció miatt.

Tarlós István főpolgármester elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Budapesten, mert a szálló por légszennyezettségi szintje a budapesti mérőállomásokon két egymást követő napon meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket.

A levegő szennyezettsége veszélyt jelent a lakosság egyes különösen érzékeny csoportjaira: a gyermekekre, időskorúakra, krónikus betegekre.

Azt kérik a budapestiektől, hogy elsősorban a kertvárosi peremkerületekben lehetőség szerint mérsékeljék a szilárd- és olajtüzelésű berendezések használatát, továbbá szüneteltessék az egyéni gépjárműhasználatot, részesítsék előnyben a közösségi közlekedést.

Az aktuális szmoghelyzetet az Időkép oldalán megnézhetitek. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek