Szombattól jönnek az egyforma cigisdobozok

Desktop
A kormányrendeletnek megfelelő cigarettásdoboz-minta (forrás: MTI)
Szombattól már csak egységes csomagolásban lehet a dohánytermékeket forgalomba hozni. A már piacon lévő márkák és típusok átmeneti mentességet kapnak.

A magyar szabályozás bevezeti a dohányáruk egységes csomagolását. Eszerint augusztus 20-ától új márkájú vagy típusú cigarettát, illetve fogyasztási dohányt már csak olyan csomagolásban lehet piacra dobni, amelyen jelzés illetve védjegy sincs.

A már piacon lévő márkákat és típusokat 2016. december 31-éig lehet gyártani és 2017. május 20-áig lehet forgalomba hozni. Legkésőbb 2019. május 20-tól már csak olyan dohánytermékek lehetnek a trafikok polcain, amelyek egységes csomagolásban vannak.

2017. május 20-ától a cigik csomagolásának elő- és hátoldalát 65 százalékban képes és szöveges figyelmeztetéseknek kell fedniük. Emellett a doboz oldalán is általános figyelmeztetések láthatóak majd és kötelező lesz feltüntetni a leszokásban segítséget nyújtó portál elérhetőségeit is.

Mentol ízesítésű cigaretta és cigarettadohány 2020. május 20-áig forgalmazható, akkor, ha a mentolos ízesítést a gyártási vagy csomagolási folyamat során adják hozzá a dohánytermékhez, és az ízesítés hozzáadása nem függhet a fogyasztótól, így nem lehet kapszulát használni a mentolos íz hozzáadásához.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek