Szennyezett az agyhártyagyulladás elleni oltóanyag, ha ilyet vettél, vidd vissza!

Oszd meg másokkal!

Desktop
A kép illusztráció

Agyhártyagyulladás elleni védőoltásban találtak vas-oxid szennyeződést, ezért a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet Országos Gyógyszerészeti Intézet (GYEMSZI OGYI) arra kéri a lakosságot, hogy a korábban megvásárolt Meningitec vakcinát vigyék vissza abba a gyógyszertárba, ahol a receptet kiváltották. 

Az érintett tételek száma: G87420, G08527, G76679, H20491, H84074, H95178, J34742, H57306, H52274.

A Meningitec meningococcus C típusú védőoltás, amely az agyhártyagyulladás megelőzését segíti elő kéthónaposnál idősebb csecsemőkben, kisgyermekekben, serdülőkben és felnőttekben. A védőoltást csak orvos vagy megfelelően képzett szakszemélyzet adhatja be. A már beadott készítmények egészségkárosodást nem okozhattak, az esetleges szennyezés jól látható és azt a beadó orvos mindenképpen észrevette volna.

Az intézkedésre kizárólag elővigyázatosságból kerül sor - olvasható a közleményben.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek