Mikulásra lett kész a Rumini-játszótér a Mária téren

Oszd meg másokkal!

Desktop
"A Mikulás hozta" (fotó: ittlakunk.hu)

Mikulás napján vehették birtokba a gyerekek a Budavári Önkormányzat beruházásában a Mária téri Rumini-játszóteret. A játszótér Berg Judit Rumini című, 2007-ben az Év Gyermekkönyve címet elnyert regény helyszíneit eleveníti meg. Az átadási ünnepségen részt vett a Rumini-könyvek szerzője, Berg Judit és a kedves mesehősöket megrajzoló Kálmán Anna. A gyermekeket a Mikulás is köszöntötte.

A gyerekek a Szélkirálynőn, a hatalmas, háromárbocos kereskedőhajón járhatják be Egérország tengereit. Felfedezhetik Egérvárost, Egérország nyüzsgő fővárosát, a királyi vár székhelyét. S ha a gyerekek ügyesek, még a Hétágú Szigony fogadót is megtalálhatják Egérvárosban. De várja még őket a Zúzmaragyarmat is, és az Északi öböl is. A legmodernebb és valamennyi biztonsági előírásnak megfelelő játszóelemeket Kálmán Anna rajzai díszítik, és a regény ismert helyszíneit idéző játékokon feltűnik Rumini a csavargóból hajósinassá lett, bátor és agyafúrt kisegér, Balikó, a Szélkirálynő másik hajósinasa és természetesen Bojtos Benedek kapitány, a tapasztalt, sokat látott tengerészkapitány.

A hidegebb hónapokban este 8-ig lehet játszózni (fotó: ittlakunk.hu)

A Budavári Önkormányzat már több tematikus játszóteret alakított ki a kerületben. Elsőként a Franklin utcai játszótéren a Magyar Mesehősök Falát készítette el az Önkormányzat, majd a Gellérthegyen a Vuk-játszótérrel lepte meg a családokat. A Rumini-játszótér átalakítását az Önkormányzat tavasszal folytatja, így a gyermekek majd újabb Rumini-kalandokat élhetnek át a Mária téren.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?