Kilencvenezer forint állatvédelmi bírság: ennyire büntették a pitbull gazdáját

Oszd meg másokkal!

Desktop

Korábbi cikkek a témában:

Megírtuk mi is, hogy a Délinél egy a nyitott lakásajtóban őrködő pitbull megtámadott két tacsit, az egyiket el is pusztította, a másikat is súlyosan megsebesítette, aztán tovább dühöngött az utcán, annyira, hogy egy időre még a forgalmat is le kellett zárni miatta. 

Már akkor sejteni lehetett, hogy annak ellenére sem várható a tulajdonos komolyabb büntetése, hogy az eset elég nagy port kavart.

"...amennyiben az elkövető – akár kegyetlen, akár humánus módon, akár saját maga, akár állat uszításával – eshetőleges vagy egyenes szándékkal elpusztítja más kutyáját, bűncselekményt (vagy rongálás szabálysértést) követ el. Emellett azzal szemben, aki az állat szökésének megakadályozásáról nem, vagy nem megfelelően gondoskodott, állatvédelmi bírság is kiszabható": ez áll a Földművelésügyi Minisztérium válaszában. (A kérdést Dr. Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció képviselője tette fel az eset kapcsán, "...szükség van-e a Btk., valamint az állatvédelmi törvény olyan irányú módosítására, hogy egy gerinces állat oktalan elpusztítása esetén az elkövetőre ne a rongálás bűncselekmény törvényi tényállása vonatkozzon? Magyarán, hogy a hobbiállatokat ne megrongálható tárgyakként kezeljék ?")

Nos, a tulajra ezt az állatvédelmi bírságot vetették ki, "az állat biztonságos elhelyezéséről nem gondoskodott" tétellel számolva 90 000 Ft-ot kell fizetnie – tudta meg a 444.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?