Így jelölhetik meg a betörők a lakásokat

Oszd meg másokkal!

Desktop
Ilyen jelöléseket használnak Belgiumban
Többször írták olvasóink, hogy a betörők megjelölik a kiszemelt lakások ajtaját, bár a rendőrség városi legendának tartja ezeket a történeteket.
 
Legutóbb az alábbiakat írta olvasónk: "2013. december 2-án, hétfőn egy érdekes szerzet csöngetett be hozzánk a Páskomliget utcában (XV. kerület): őszes hajú, 50-es férfi, redőnyöket értékesített elvileg, de igazából terepszemlét tartott, hogy hol vannak otthon. Természetesen a rácson sem jutott be nálunk, viszont a már ismert jelzéseket hagyta hátra maga után az ajtón, nem csak a mi emeletünkön, és máshova is becsengetett. A szokásos jelölések: V, ha vannak, és karika, ha nincsenek otthon."
 
Ilyen esetek külföldön is történnek: Belgiumban a rendőrség a fenti tájékoztatót tette közzé a lakosság részére, melyben "X" jel mutatja, ha ki akarnak rabolni egy lakást. A jelölések között feltüntetik például, ha betörés szempontjából érdektelen a lakás, ha kutya vagy pénz van a háznál, hivatalos személy lakja vagy a szomszédok figyelik a lakást.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek