György István az új budapesti kormánymegbízott

Oszd meg másokkal!

Desktop
György István

Kinevezte Orbán Viktor a kormánymegbízottakat. A Magyar Közlöny keddi számában megjelent miniszterelnöki határozat értelmében a kormányfő – Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára – Budapesten György Istvánt nevezte ki kormánymegbízottá július 1-jei hatállyal.

A törvény szerint a kormánymegbízottak vezetik a fővárosi és megyei kormányhivatalokat. A mostani kinevezésekre azért volt szükség, mert a miniszterelnök négyéves mandátumának lejártával a korábbi vezetők megbízatása is megszűnt.

A kormánymegbízott nem lehet országgyűlési képviselő, továbbá helyi önkormányzati képviselő, fővárosi, megyei közgyűlés tagja, polgármester, megyei közgyűlés elnöke, főpolgármester, alpolgármester, megyei közgyűlés alelnöke, főpolgármester-helyettes, nemzetiségi önkormányzat elnöke és nemzetiségi önkormányzati képviselő sem. Tudományos, oktatói, művészeti, lektori, szerkesztői, valamint jogi oltalom alá eső szellemi tevékenységet ugyanakkor végezhet.

Az összeférhetetlenség érinti a most budapesti kormánymegbízottá kinevezett – a tisztségben Pesti Imrét váltó – György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettest, akinek így erről a posztjáról távoznia kell.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?