Az ő szülinapja miatt durrogott szombat éjjel a város

Oszd meg másokkal!

Desktop
Horváth László
Horváth László
Szombat este 10 óra körüli tüzijáték akkora zajt csapott a városban, hogy sokan lövöldözésre gyanakodtak. A durranásokat lehetett hallani Óbudán, a XII. kerületben, az Index szerint még Pesten, az Örs vezér tér környékén is. 
 
A Bástya sétányon egy ijedt kutya kirántotta pórázát gazdája kezéből és egészen a Széna térig szaladt félelmében - hallottuk a gazditól, aki az ónos esős jégpáncélon nem is tudta az ebet követni. A családi házas övezetekben is volt nagy vonyítás. 
 
Az ittlakunk.hu megtudta: Horváth László ünnepelte a születésnapját a Nemzeti Galéria termeiben, több száz meghívott vendég társaságában. Az Index egyik olvasója, egy Döbrentei utcai polgár azt írta be a portálnak, hogy a tűzijáték nem a Várban, hanem a Várkert rakpart előtt, a Dunán volt. "Egy kis hajóról lőttek, amit a vízi rendőrök motorcsónakja biztosított. Az alsó rakpart autóforgalma is leállt. Nagyon hangos volt, olyan erejű robbanásokkal, hogy ki kellett nyitni az ablakot, mert félő volt, hogy kitörik.... Kb. tíz percig tartott, ami ebben a hidegben nyitott ablakkal rohadt sok". A Batthyány utca lakosai ugyancsak őrületes zajról számoltak be.
 
Horváth László tegnap éppen 50 éves volt, a neten felllelhető életrajza szerint 1964. februárjában született Budapesten. Repülőgép-műszerészi tanulmányai után a nyolcvanas években a moszkvai Határőrtiszti Főiskola hallgatója volt, a rendszerváltás előtt a Belügyminisztériumnál dolgozott. 2006-ban PhD fokozatát már egy közepesen menő üzleti iskolában szerezte. 
 
A rendszerváltáskor és utána cégeket alapított és vezetett, az első Fidesz-kormány alatt az MFB igazgatóságában szolgált, benne volt a Phylaxia Pharma felügyelőbizottságában, a Chemimontázs Kft-nél volt ügyvezető és az igazgatóság elnöke. Az általa alapított és tulajdonában lévő L. A. C. Holding több mint százféle dologgal foglalkozik, de "mindenekelőtt pénzt gyárt" - ahogy Horváth egy interjúban fogalmazott. A siker két legfontosabb kritériuma szerinte: "állj mindig készenlétben és ismerd föl a szerencsédet!"
 
Hogy mi minden tartozik a L. A. C. Holdinghoz? 
 
 • A vasúti szállítmányozással foglalkozó CER Cargo
 • A hulladékgazdálkodásban és raklapokban utazó MÁV-REC Kft.
 • Az öt jelentős magyar mezőgazdasági kutatóintézetet (Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt., a HMEI Zrt., a Bázismag Kft., a Gabonakutató Kft., a Karcagi Kutató Intézet, tanácsadója az Agrárgazdasági Kutató Intézet) egyesítő, a kazah-magyar stratégiai partnerségen munkálkodó Flora Consortium
 • A rendezvényszervező és helyszíneket biztosító Food Style Division
 • A városligeti Széchenyi Garden étterem
 • Az étterem belső helyiségeiben működő, "elit férfiklub", a Titan Club
 • Az építőipari projekt-menedzsmenttel foglalkozó Bazaltkő Zrt.
 • A Magyarországra irányuló kazah egészségturizmust kiaknázó Medicell Hungary
 • Az őrző-védő Prev-Info Kft.
 • A Döbrentei téri Romkert
 • A Nyereg nevezetű zuglói "itató"
 • Az Ágota esküvőszervező stúdió
 
Horváth László társadalmi tisztségei nem kevésbé érdekesek:
2012 - Kazah Köztársaság Tiszteletbeli Konzulja 
2012 - Hungrail Magyar Vasúti Egyesület - Igazgatósági tag- Európai Uniós és Kiemelt Ügyek Bizottságának Elnöke 
2010 - Vidékfejlesztési Minisztérium-FÁK országainak Tanácsadója 
2007- Kunszövetség Tiszteletbeli Nagykövete 
2010 - 2012 Hungrail Magyar Vasúti Egyesülés - Európai Uniós és Kiemelt Ügyek Bizottságának Elnöke 
1998 - 2006 Kazah Köztársaság Tiszteletbeli Konzulja 
1996 - 2004 BKIK Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara tanácsadó 
2001 - 2004 MKIK Környezetvédelmi Kollégium szakmai alelnöke 
2001 - 2010 BRFK Polgári Tanácsadó Testület tagja 
 
Gratulálunk!

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?