Czakó utcai Sport és Szabadidőközpont

1016 Budapest, Czakó u. 2-4. | +36-1-225-8860 | http://www.budavargmsz.hu/sport-es-szabadidokozpont

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Sport és Szabadidőközpont 2000. január 1. óta működik intézményként (2 hektáros területen), amelynek fenntartója és felügyeleti szerve a  Budapest I. Budavári Önkormányzat.

Alapfeladatai:

- az I. kerületi ifjúsági programok, diáksport, versenysport és
  szabadidősport tevékenységeinek  előkészítése és lebonyolítása,
- a kerületi nevelési- és oktatási intézményekben tanuló diákok
  testnevelés tanórai tevékenységéhez a szükséges feltételek
  biztosítása,
- az I. kerület nyári napközis tábor szervezése, működtetése
- a testnevelésben és sportban érdekelt szervezetek tevékenységének
  irányítása

Az intézmény szakmai működését  a sporttörvény  (2004. évi I. törvény) valamint a Budavári Önkormányzat Sportkoncepciója határozza meg. A Sport- és Szabadidőközpont egyik fő feladata, hogy felkeltse a sport iránti érdeklődési igényt, valamint közreműködni annak szervezésében, hogy a kerületi lakosság és a diákság számára hozzáférhető legyen.

Rendszeresek a tavaszi és őszi sportnapok: Tavaszköszöntő Sportnap és az őszi Lengyel- Magyar Sportnap, ahol rendszeresen nagy létszámban jelennek meg a kerület  lakosai. A kerületi diákolimpia továbbra is zajlik (nagyrészt futball, atlétikaiskolák sportnapjai stb.). Folyamatosan megtartjuk, és aktívan részt veszünk a Kihívás Napján minden év májusának utolsó szerdáján.

A délelőtti órákban rendszeresen telt ház van a Czakó utcai sportpályán, melyen az iskolák tartják a testnevelési óráikat. Évről-évre ismétlődik a Nyárbúcsúztató Bál, a Machos Ferenc  futballtorna, az Egyházi futball bajnokság, és egyéb rendezvények (pl. Rendvédelmi Sportnapot, a Polgári Védelem napja).

Jelenleg épül a terület egynegyedén az új Wellness Központ, ami néhány pálya (kosárlabda-, tenisz pálya) ideiglenes szüneteltetését eredményezi.

További információk:

Parkolás:utcán fizetős
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek