Budapest I. Kerületi Szilágyi Erzsébet Gimnázium

1016 Budapest, Mészáros u. 5-7. | +36-1-225-7055/Központ, +36-1-225-1845/Tanári, +36-1-225-1846/Kistanári | http://www.szegbp.sulinet.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Iskolánk névadója híres uralkodónk, Mátyás király édesanyja. Nevét 1922-től viseli a gimnázium. A legendás történet szerint Szilágyi Erzsébet egy holló segítségével küldött levelet a prágai börtönben sínylődő Mátyásnak - ezért szerepel iskolánk címerében a levelet tartó holló. (A holló Mátyás címermadara volt.)

Gimnáziumunk 1963-ban, elsőként az országban, UNESCO iskola lett, és megindult a diákcsere-program Franciaországgal, majd Olaszországgal. Máig folyamatos a kapcsolatunk a németországi Heiligenhaus iskolájával. Számos külföldi utazást szervezünk, az említett országokon kívül Angliába, Spanyolországba, valamint Közép-Európa nevezetes városaiba: Pozsonyba, Prágába, Kolozsvárra. Testvériskolánk a kolozsvári Báthory Líceum; a két intézmény tanárai és diákjai osztálykirándulások keretében kölcsönösen látogatják egymást.

A Szilágyi 1993-ban térhetett vissza a nyolcosztályos gimnáziumi képzési rendszerhez. Ez lehetővé teszi egyéni pedagógiai programunk megvalósítását, melyben kitüntetett szerepe van a nyelvoktatásnak. Öt élő nyelvet oktatunk: angolt, spanyolt, németet, olaszt, franciát, továbbá a klasszikus gimnáziumi hagyományok jegyében latint. Magas óraszámban tanítunk testnevelést, a 9-10. évfolyamon pedig humán vagy reál tagozatra lehet jelentkezni.

További információk:

Wifi:nincs

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-225-7055/Központ, +36-1-225-1845/Tanári, +36-1-225-1846/Kistanári
Email:szeg@szegbp.sulinet.hu
Honlap:http://www.szegbp.sulinet.hu
Facebook:https://www.facebook.com/szegbp
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek