Budavári Katasztrófavédelmi Örs

1012 Budapest, Kosciuszkó Tádé u. 5. | +36-1-459-2302 | http://fovaros.katasztrofavedelem.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság - Észak-Budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség - Budavári Katasztrófavédelmi Örs

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) 2012. január 1-jével alakult meg a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság, a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság és a Repülőtéri Katasztrófavédelmi Igazgatóság összevonásával.

Fő feladata a tűzoltás, műszaki mentés, a lakosság védelme, tájékoztatása és riasztása, valamint a katasztrófák elleni védekezés, a veszélyhelyzetek megelőzése, a károk felszámolásában való közreműködés.

Az FKI feladata, hogy megfeleljen az egységes állami katasztrófavédelmi szervezet által támasztott követelményeknek, az irányítás, képzés, technika, bevetésirányítás tekintetében.

Rendeltetésének betöltése érdekében:

  • Széleskörű iparbiztonsági, tűzvédelmi, polgári védelmi hatósági hatásköröket gyakorol: előír, engedélyez, tilt, korlátoz, ellenőriz és szankciókat alkalmaz. Veszélyhelyzetek megelőzése érdekében más hatóságok tevékenységét összehangolja.
  • Fontos hatásköröket gyakorol a fővárosi kritikus infrastruktúra védelme területén, részt vesz a polgári veszélyhelyzeti tervezésben, a védelemigazgatásban, a nemzetgazdaság mozgósításában, az állami tartalékgazdálkodásban.
  • Modern távközlési, bevetésirányítási, informatikai valamint lakosságriasztó-rendszert tart fenn.
  • Együttműködik a rendvédelmi szervekkel, a Honvédséggel, az önkormányzatokkal, a biztonságot szolgáló hatóságokkal.
  • Kapcsolatot tart civil és karitatív szervezetekkel, azok szövetségeivel, oktatási, tudományos intézményekkel, a magyar médiával.

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek